Ontbijt je fit!

Gezond eten, een hot item in deze tijd, als ouderraad konden wij dus ook niet achterblijven.

Het VCOV organiseert ieder jaar een “Ontbijt je fit”, deze kans werd dan ook met beide handen aangegrepen.

Tijdens de eerste vergadering van het jaar onder leiding van onze nieuwe teamleader Hilde Savat werd er uitvoerig gebrainstormd hoe we het zouden aanpakken. Door het grote enthousiasme van ouders en grootouders die zich in grote getaleinschreven werd het al snel duidelijk dt we het ontbijt in twee shiften moesten laten gebeuren.

We hadden een serieuze wiskundige formule nodig om te berekenen hoeveel broden, pistolets,… we nodig hadden. Op vrijdagavond en zaterdag werd de zaal met een deel van het equipe aangekleed. De meisjes en jongens van het vijfde en zesde leerjaar staken op vrijdagnamiddag een handje toe met de tafels en stoelen te zetten.

Ondertussen werd de Colruyt leeggeroofd door onze enthousiaste voorzitster. Bij het ochtend krieken op zondag waren we allemaal vroeg uit de veren en toen de eerste gasten stonden we iedereen paraat!

De eieren met spek vlogen de deur uit, onze 2 kokkinnen van dienst : Ina en Nathalie, kregen ze niet rap genoeg gebakken!

Omdat het vooral ging over gezond eten (ontbijten) had het VCOV er voor gezorgd dat er twwee diëtistes een woordje uitleg kwamen geven over de voedingsdriehoek

Er was een grote variëteit:

  • Verschillende soorten brood
  • Kaas
  • Hesp
  • Verse fruitsla, met liefde bereid door Kelly, Pascal en Wouter
  • Platte kaas in 2 variëteiten
  • Cornflakes
  • Confituur,…

De mensen waren enthousiast en er werd heel wat verorberd. Het glaasje Cava dat tegen een democratische prijs werd aangeboden werd tijdens de tweede shift enorm gesmaakt!

Een gezond ontbijt zou niet gezond zijn als er ook niet een paar sortieve activiteiten werden aangeboden. Op het sportveld stonden 2 professionele basketbal coaches klaar om de jeugd en eventuele sportieve ouders de knepen van het basketbal bij te brengen en tegelijkertijd kon je in de turnzaal terecht om een hophop dans te leren met de bedoeling op het einde van de les een dance battle te houden! Met groot enthousiasme nam de jeugd hier aan deel.

Tegen half twaalf was de laatste klant buitenen konden we beginnen met de opkuis!We kunnen stellen dat onze eerste activiteit een succes was en zeker moed gaf om nog meerdere dingen te organiseren!

Een gedachte over “Ontbijt je fit!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *