Werking

WIE ZIJN WE?

Wij zijn een groep van ouders met een hart voor de school en haar kinderen. Wij zetten ons vrijwillig in om mee te werken aan een school waar iedereen zich goed voelt.

Via onze maandelijkse vergaderingen krijgen wij feedback over de deugden en noden van onze school en kunnen wij hierop gericht inspelen en waar nodig een handje toesteken.

Bij het begin van elk schooljaar stellen wij onze kalender op met allerlei activiteiten voor het komende jaar. Op deze manier kunnen wij geld inzamelen en dit gedurende het schooljaar weer uitgeven ten goede van onze kinderen. Zo bent u wellicht bekend met onze kerstfestiviteit en onze verkoopsacties gedurende het jaar. Maar ook verzorgen wij meer pedagogische en/of culturele evenementen van prima kwaliteit.

Enkele noemenswaardige realisaties zijn onder andere de helmenactie waarbij de kinderen van het eerste leerjaar een fietshelm krijgen waardoor ze veilig naar school kunnen fietsen, de vulpennen die worden uitgedeeld als eerste communiegeschenk en in het voorbije jaar het nieuwe speeltuig dat voor de kleuters werd geplaatst en de klimmuur die voor de lagere schoolkinderen werd geÏnstalleerd. Verder hebben we onder andere een avond rond gezond eten met Ellemieke georganiseerd, een lezing over drukke kinderen met orthopedagoge Ilse Dewitte en een uiteenzetting door Mieke Van Hecke over de toekomstvisie van het Katholiek onderwijs.

Om dit te realiseren is er natuurlijk nood aan ideeën en vooral veel handen die samen het werk licht maken. En dat is nu net wat onze ouderraad doet!

LID WORDEN VAN DE OUDERRAAD

– om je bij de ouderraad aan te sluiten, komen er geen formaliteiten of lidkaarten aan te pas.

– je kan als ouder ook eens vrijblijvend je neus binnensteken op de eerste vergadering en zien of het iets voor jou is

– engageer je je als actief lid dan krijg je een persoonlijke uitnodiging voor de vergadering en achteraf ook het verslag.

JE BEPAALT ZELF HOEVER JE ENGAGEMENT GAAT, afhankelijk van je eigen vrije tijd, professionele bezigheden of andere criteria. Neem gerust vrijblijvend contact op of stuur een mailtje met je vragen naar ouderraad@sint-jansschool.be

– dus, heeft u interesse om effectief uw steentje bij te dragen en bent u bereid om maandelijks een 2-tal uurtjes te spenderen aan een vergadering ? Voelt u zich geroepen om ook deel uit te maken van de ouderraad ? Wil jij graag bij een toffe groep ouders behoren, die naast werken ook samen plezier weten te maken ?
Neem dan zeker contact om met één van de leden of via mail ouderraad@sint-jansschool.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je bent thuis bij ons!