Kerst bij de buren

Na het fantastische succes van vorig jaar kon een vervolg op Kerst bij de buren niet uitblijven! Het scenario werd lichtjes gewijzigd, zo viel de zoektocht om praktische redenen weg, maar de rest van de formule hield stand!

De weersvooruitzichten maakten er deze keer wel een echte thriller van. Frank de Boosere had storm voorspelt en storm hebben we gekregen!!! Er was afgesproken met de gemeente dat de tent op donderdagnamiddag zou geplaatst worden op het Tijl en Nele plein, maar in de loop van de dag begon het zo hard te waaien dat er ’s avonds van af gezien werd, de volgende dag zou het weer opnieuw bekeken worden, aan de hand daarvan zou dan de beslissing genomen worden of ze al dan niet de tent zouden opzetten.

Vol goede hoop en moed stonden een aantal leden van de ouderraad stevig ingepakt met thermisch ondergoed, klaar voor de strijd! Vrij snel kwam echter het verdict van de gemeente dat het door de hevige windstoten veel te gevaarlijk was om de feesttent op te zetten!!! Dan maar terug naar de oorspronkelijke locatie van de Kerstmarkt, de turnzaal van de school. Het was even spannend want hoe gingen we alles aankleden, wat moest waar komen enz… .

Het grootste probleem was het kersthuisje dat voor ons in elkaar gestoken werd door Ignace, dat stond kant en klaar op de vrachtwagen met een hefkraan om het zo op het plein te zetten!! Na veel meten en passen werd er op school geen enkele deur of raam gevonden waardoor het gevaarte naar binnen zou kunnen worden gebracht. Er zat dus niets anders op dan het hele huis te demonteren en binnen terug in elkaar te knutselen!! Alsof de duivel er zich mee aan het moeien was begon het op dat moment ook nog eens pijpenstelen te regenen. Toen alles eenmaal binnen stond mochten drie verzopen katjes aan de wederopbouw beginnen! Het loonde wel de moeite want het kersthuisje met een knusse open haard, werd het pronkstuk van de markt!

Tijdens de opbouw werd de zaal ook volop versierd en aangekleed, ondertussen werden ook de broodjes opengesneden en de worsten en hamburgers reeds aangebakken, tafels klaargezet, de bar koelkast volgeladen,…! Om half vier ging de schoolbel en stilletjes aan kwam het volk binnen gestroomd! De kerstsfeer werd er ingebracht door een dixie bandje!

Dit jaar konden we eindelijk ook weer de kerststukjes gemaakt door het zesde kopen, er zaten dit jaar verschillende prachtexemplaren bij en in alle kleuren en maten. Trouw op post was ook het Baken met hun verschillende geschenkartikelen. Wat later kregen we hoog bezoek uit Lapland: the one and only Kerstman, hij had wel geen cadeau’s mee maar iedereen die dat wou mocht met hem op de foto, in het speciaal voor hem sfeervol ingerichte kersthuisje, het effect was dan ook alsof er honderden paparazzi aanwezig waren, de flash lichten bleven maar knipperen, onder die paparazzi natuurlijk onze eigen huisfotograaf van wie je de foto’s al kon bewonderen op de site van de school. Tegen 20 uur liep de zaal leeg en was het tijd om op te ruimen, het tweede mega event van de ouderraad zat er op! Snel werden er nog wat groepsfoto’s genomen vooraleer we allemaal huiswaarts keerden en we met een tevreden glimlach en een gerust hart de deur konden sluiten!

Front Ouderraad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *